Meluaidat parantamaan asuinympäristöjä Suomessa

Yhteystiedot

Yksi modernin asumisen ongelmista on melusaaste. Nykyaikaisen tiiviin rakentamisen ja liikenneväylien yhteensovittaminen edellyttää meluhaittoja vähentäviä erikoisrakenteita. Näiden avulla voidaan taata asuin- ja liikennerakentamisen alueiden turvallisuus ja viihtyisyys. Latium Oy toimittaa ja asentaa monipuoliset ja tehokkaat meluaidat ja muut meluesterakenteet kaikkialla Suomessa. Meluesteillä liikenneväylien meluhaitat vähenevät merkittävästi. Tutustu meluaitojen ja meluesteiden profiileihin ja käyttötarkoituksiin.

Meluaitojen ja meluesteiden ominaisuudet

Meluaita on tuttu näky moottoriteiden varsilla ja kaupunkimaisemassa. Niitä käytetään rutiininomaisesti rakentamisessa ja kaupunkisuunnittelussa melusaasteen vähentämiseksi. Toimittamamme meluaidat muodostavat yhtenäisen järjestelmän, jonka kiinnitysmenetelmä on patentoitu. Järjestelmään kuuluvat erilaiset tolpat, meluestekasetit sekä läpinäkyvät ikkunaelementit. Näistä elementeistä voidaan koota arkkitehtonisesti näyttävä rakenne, joka pitää kulkuväylien lähialueiden meluasteen siedettävän matalana. Rakenteet ovat pitkäikäisiä eivätkä vaadi hoitoa mahdollista pesua lukuun ottamatta.

Meluaidat ja meluesteet tehdään lujista korroosion ja kemikaalien kestävistä materiaaleista.

  • Runkorakenteet ovat pintakäsiteltyä ja ruostumatonta terästä.
  • Äänenvaimennusmateriaalina käytetään kovaa Paroc-mineraalivillaa.
  • Pintamateriaalina on SSAB:n Pural-pinnoitettu teräsohutlevy.
  • Mineraalivillan ympärillä on kuivana pitävä membraani.
  • Läpinäkyvissä elementeissä materiaalina käytetään kestävää polyakrylaattia.

Meluesteen rakenne mitoitetaan tuuli-, lumi- ja liikennekuormille. Perusjärjestelmän meluestekasetin paksuus on 100 mm, korkeus 508 mm ja pituus 1 000–6 200 mm (tolppaväli). Meluaidan korkeutta ja paksuutta voidaan muunnella asiakkaan toivomusten mukaan. Aidan korkeus voi olla maksimissaan kuusi metriä. Se voidaan varustaa läpinäkyvillä ikkunaelementeillä, joilla saadaan valoa rakenteen läpi.

Meluaita on rei’itetty ja melua vaimentava. Se voi vaimentaa melua jopa 38 desibelin verran, minkä ansiosta melutaso pysyy siedettävänä. Materiaalit kestävät sekä korroosiota että kemikaaleja, ja niiden puhtaana pitäminen on helppoa yksinkertaisillakin puhdistusvälineillä. Käytettävissä on laaja Pural-väriskaala, ja värejä voidaan myös yhdistellä. Tarjoamme toimituksen avaimet käteen -periaatteella sisältäen esteiden ja aitojen asennuksen. Ammattimaisesti asennetuilla meluesteillä saadaan aikaan viihtyisä ja miellyttävä asuinalue.